fredag, december 1

Sådan bygger man noget ordentigt op

Teglsten er blevet brugt til at bygge med siden forhistorisk tid. De første mursten blev fremstillet ved at tørre ler og derefter støde det i form. Romerne var de første til at fremstille mursten ved hjælp af brændt ler, og det er den type mursten, der stadig anvendes i dag.

Teglsten fremstilles på en fabrik ved at presse vådt ler i forme. Murstenene tørres derefter i en ovn, hvor de opvarmes til en høj temperatur. Dette gør murstenene hårde og holdbare.

Mursten kan bruges til vægge, gulve og lofter. De bruges også til at brolægge veje og til at lave skorstene. Mursten er et meget alsidigt byggemateriale, og de er blevet brugt til at bygge nogle af de mest berømte bygninger i verden, bl.a. Houses of Parliament i London og Empire State Building i New York.

Teglsten er meget stærke og holdbare, men de kan også være ret dyre. Derfor vælger mange mennesker nu at bruge betonblokke i stedet for mursten til deres byggeprojekter. Betonblokke er billigere og lettere at bruge end mursten, men de er ikke lige så stærke og holdbare.